>  Õppetöö  >  Õppeinfo  >  Kursustele registreerumine

Kursustele registreerumine

Igal üliõpilasel on kohustus enne iga semestri algust registreeruda kursustele, millest ta soovib algaval semestril osa võtta. Kursustele registreerumisel tuleb järgida nominaalprogrammis sätestatud ainete loetelu, kuid huvi korral võib valida ka lisaaineid või korrata hinde parandamiseks juba läbitud aineidKui üliõpilane ei järgi kooli poolt pakutavat nominaalprogrammi, siis nimetatakse seda individuaalseks programmiks. 

Kursustele saab registreeruda my.ebs.ee keskkonnas ja järgnevaid tähtaegu silmas pidades: 

  • sügissemestril 
    • 01.-31. juuli (bakalaureuse- ja magistriõpe)
    • 01.juuli-15. september (doktoriõpe)
  • kevadsemestril 
    • 20.detsember-7. jaanuar (magistriõpe)  
    • 20.detsember-15. jaanuar (bakalaureuseõpe) 
    • 20.detsember-15. veebruar (doktoriõpe)

Kursustele registreerumine 

Sisselogimine 

Kursustele registreerumiseks logi sisse  my.ebs.ee keskkonda oma EBSi kasutajanimega (eesnimi.perekonnanimi@ebs.ee)Kui Sul esineb  sisselogimisel tõrkeid, võta palun ühendust IT-osakonnaga (it@ebs.ee) 

Kursuste kataloog 

Aine lisamiseks mine “Kursuste kataloogi”. Kursuseid saab otsida nii koodi kui ka nime järgi. Samuti saad kursuste otsimisel kasutada filtreid (nt. õppevorm, asukoht jne.)
Ainel klõpsates kuvatakse Sulle kursuse ülevaade ning õpiväljundid. Paremal pool servas näed kõikvõimalikke antud kursuse toimumisaegu ja vorme. 

Kursuse valimisel järgi kolme kriteeriumit 

1) keel (inglise või eesti); 

2) vorm (päevaõpe või sessioonõpe);  

3) asukoht (Tallinn või Helsinki).  

Sobiva kursuse lisamiseks vajuta “Lisa ostukorvi”. Tutvu ka vastava kursuse tunniplaaniga ja veendu, et valitav aine sobiks Sinu ülejäänud tunniplaaniga. 

Mikrokraadid 

Sellelt lehelt leiad ülevaatEBSis õpetatavatest mikrokraadidest. 

Mikrokraad on magistritaseme spetsialiseeritud õppe moodul mahuga 15EAP. 

Mikrokraad koosneb 3-5 ainest. 

Avades mikrokraadi, näed selles sisalduvaid aineid. Ostukorvi saad lisada nii terveid mikrokraade kui ka selles sisalduvaid aineid eraldi. Mikrokraadidesse saavad registreeruda juba bakalaureusekraadi omandanud tudengid. 

Ostukorv 

Ostukorv on Sul juba eeltäidetud vastavalt õpperühma kursuste nimekirjale algavaks semestriksOstukorvis võib Sul olla rohkem kursuseid, kui nominaalselt selleks semestriks ette nähtud. Näiteks on seal pakutud kõik spetsialiseerumismooduli kursused. Sina pead jätma ostukorvi ainult enda spetsialiseerumissuuna jaoks vajalikud kursused ning teised eemaldama. Samuti võib ostukorvis olla loetelu kõigist pakutavatest valik- ja vabaainetest ning Sina pead valima sealt meelepärased kursused vastavalt Sinu õppekavas nõutud mahule. Sellisel juhul pead taaskord ülejäänud kursused ostukorvist eemaldama.  

Kui Sinu nominaalaeg on läbi, viibisid akadeemilisel puhkusel või oled eksternõppur, on Sinu ostukorv tühi ning pead ained lisama ise oma ostukorvi.  

Ostukorvist saad eemaldada aineid vajutades kursuse nime järel olevale valikule EemaldaSoovi korral saad alati ka vastava valikuga taastada esialgse kursuste nimekirja.
Ostukorvi saad aineid lisada kursuste kataloogist. 

* Kui deklareerid aineid individuaalprogrammi järgi, siis kontrolli eelnevaid sooritusi ja lisa ained, mida soovid konkreetsel semestril sooritada. Kindlasti jälgi eeldusainete nõuet ning vajadusel konsulteeri oma õppekonsultandiga. Individuaalprogrammi järgi õppides kujuneb ainepunktipõhine õppemaks. Kinnitatud õppemaksu käskkirja leiad SIIT.

Üliõpilane ei saa taotleda nende õppeainete arvestamist varasema õpi- ja töökogemuse alusel, mille kuulajaks ta on registreerinud (välja arvatud praktika) või kui ta on õppeaine sooritamisel saanud negatiivse tulemuse. Negatiivselt hinnatud taotlust ei saa sisuliselt täiendamata uuesti esitada. Rohkem infot siin.

Minu kalender 

Kui oled kõik õppeained oma ostukorvi valinud, siis ava Kalendri leht ja kontrolli, et Sinu semestri tunniplaanis ei oleks kattuvusi. 

Tasumine  

Kui oled endale sobivad kursused valinud (kindlasti kontrolli enne ostu kinnitamist, et loengute toimumisajad omavahel ajaliselt ei kattuks. Mine “Minu Kalender”)vajuta “Vormista ost”. Enne õppemaksu tasumist arvutatakse ostukorvis ka paketipõhine allahindlus, kui oled valinud ette nähtud mahus õpperühma aineid. 

Vormista ost suunab Sind valima makseviisi. Selleks on kolm erinevat võimalust.  

1) Tasun kogu summa arvel märgitud tähtajaks.  

2) Tasun kahe osamaksena. Esimesele arvele lisandub 35 eurot. 

3) Tasun nelja osamaksena. Esimesele arvele lisandub 35 eurot. 

Olles valinud sobiva makseviisi vajuta “Edasi” et täpsustada maksja ja maksja andmed ning “Kinnita ostukorv, et registreeruda semestri kursustele   

NB! Koht kursusel on broneeritud õppeinfosüsteemis 1 tund ostu vormistamisest kuni ostuprotsessi lõpetamiseni. Kui selleks ajaks pole ostuprotsess lõpetatud, broneeringud vabastatakse. Koha kursusel tagab ainult lõpetatud ostuprotsess. 

Minu kursused 

Minu kursuste all näed kursuseid, kuhu oled käesolevaks semestriks end registreerinud. Kui kursused puuduvad, on ainetesse registreerumine vormistamata. Kui soovid õppetööst semestri või kaks eemal viibida, pead end vormistama akadeemilisele puhkusele. Selleks ettenähtud korraldusega võib tutvuda: SIIN 

Kursusest loobumine ja kursuse lisamine 

Kursuste valikut algavaks semestriks on võimalik muuta ka peale ostu vormistamist vastavalt siin väljatoodud tingimustele ja tähtaegadele. 

Selleks, et kursusest loobudamine lehele “Minu kursused”. Vajuta kursuse nime taga olevale valikule Loobu”. Selleks, et vormistada muudatus, mine tagasi ostukorvi ja vajuta “Vormista ost”.  

Uue kursuse lisamiseks mine Kursuste kataloogi ja vali endale sobiv kursus. Muudatuse kinnitamiseks naase ostukorvi ja vajuta “Vormista ost”.  Uue kursuse lisamine on avatud kuni 2 päeva enne kursuse esimest loengut. 

Kui soovid ühest kursusest loobuda ja lisada teise kursuse, siis tee kõik vajalikud muudatused ja viimase sammuna mine ostukorvi ja vajuta “Vormista ost”, seda ka juhul kui ostu summa on 0 eurot. Ilma “Vormista ost” sammuta, ei registreeru Sinu kursuste vahetused süsteemis. 

Minu konto 

Minu konto all näed järgnevat infot: 

Isiklik viitenumber, mis tuleb alati makseid tehes ära märkida 

Saldo seis, kust näed oma ettemaksu või võlgnevust 

Ostude ajalugu, kus näed kõiki oma seniseid arveid ja arvemuudatusi.